Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین روشنک روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: به نظر می رسد ژاپن و دیگر کشورهای طرف معاملات قبلی با جمهوری اسلامی ایران، بوی رسیدن به توافق برای رفع تحریم ها را حس کرده اند و نماینده آنها دنبال فراهم کردن زمینه تجارت بر مبنای سوابق گذشته و زنده کردن مجدد ارتباطات اجرایی با ایران است.

وی ادامه داد: سفر سفیر ژاپن به مشهد از این نظر قابل تحلیل و بررسی است و نوید می‌دهد که دنیا متوجه شده، کشورهای غربی مجبور هستند تحریم ها علیه ایران را بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: در شرایط تحریم، ایران هیچ گونه مراوده تجاری مستقیم با ژاپن ندارد و کالاهای خود را به صورت غیرمستقیم و از کشور ثالث به ژاپن می رساند.

وی عمده کالاهای صادراتی از ایران بویژه خراسان رضوی به کشور ژاپن را کالاهای کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی ذکر کرد و افزود: ایران کالای صنعتی قابل صادرات به کشوری مانند ژاپن با سطح صنعتی و تکنولوژیکی بالا ندارد و عمده کالاهای صنعتی صادراتی ایران محصولات پتروشیمی یا معدنی است که مواد اولیه آن در کشور موجود است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا ارتباط تجاری بین این استان و ژاپن را رضایت بخش دانست و افزود: ژاپن به یک سری اقلام تولیدی ایران و خراسان رضوی مانند سوخت، سنگ آهن، مواد شیمیایی عالی، چوب و محصولات چوبی و مواد پلاستیکی نیاز دارد و آنها را وارد می کند.

کاظم شیردل گفت: خراسان رضوی نیز محصولاتی مانند پسته، زعفران و سایر محصولات کشاورزی به ژاپن صادر می کند که هم اینک به دلیل تحریم ها، ارتباط مستقیم کالایی بین این کشور و خراسان رضوی وجود ندارد و این تبادل کالا از طریق کشور ثالث انجام می گیرد.

وی ادامه داد: با لغو تحریم ها، سیستم های بانکی فعال شده و بسیاری از مشکلات ارزی و تبادل پولی بین ایران و کشورهای طرف قرارداد تجاری، رفع می شود، واردات مستقیم کالا از ژاپن میسر می گردد و واسطه ها از بین می روند که این مهم در قیمت تمام شده کالا نیز بسیار اثرگذار است.

"کازو توشی آیکاوا"، سفیر ژاپن از روز گذشته در مشهد حضور یافته و دیدارهایی را با مسوولان خراسان رضوی داشته است. 

خراسان رضوی در حوزه صادرات کالا ظرف سالهای اخیر در زمره پنج استان برتر کشور قرار داشته است. کالاهای عمده صادراتی این استان شامل زعفران در بسته بندی‌های ۱۰ تا ۳۰ گرمی، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، شیرینی و شکلات سفید است.

کالاهای عمده وارداتی به خراسان رضوی نیز شامل دانه گندم سخت، پنبه، برنج نیمه سفید شده، جو و سایر غلات به صورت دانه به جز گندم دامی است. ۳۰ درصد صادرات ایران به افغانستان و ۵۰ درصد صادرات کشور به آسیای میانه، مربوط به خراسان رضوی است.

عمده بازرگانان فعال ایران در کشورهای افغانستان و حوزه آسیای میانه خراسانی هستند. خراسان رضوی علاوه بر فعالیت چشمگیر صادراتی، یکی از استانهای عمده کشور در حوزه ترانزیت انواع کالا محسوب می‌شود. حجم ترانزیت ورودی و خروجی کالا از این استان سالانه افزون بر ۲ میلیون تن است. 

خراسان رضوی پنج گمرک شامل لطف‌آباد و باجگیران در شهرستانهای درگز و  سرخس در شمال این استان با کشور ترکمنستان، دوغارون شهرستان تایباد در شرق خراسان رضوی در مرز افغانستان و همچنین ۲ بازارچه مرزی در منطقه دوغارون دارد.

۲ گمرک سرخس و لطف‌آباد خراسان رضوی نیز در حوزه ترانزیت خروجی کالا از کشور پس از بنادر امام خمینی (ره) و بندرعباس قرار دارند. حدود یک چهارم ترانزیت ورودی و خروجی کالا از گمرک‌های لطف‌آباد و سرخس توسط کامیونهای ترکیه‌ای ورودی از مرز بازرگان انجام می‌شود. 

برچسب‌ها مشهد ژاپن تجارت قیمت کالا صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد ژاپن تجارت مشهد ژاپن تجارت قیمت کالا صادرات غیر نفتی خراسان رضوی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین رویداد قرآنی کشور با حضور بیش از ۱۶۰۰ حافظ از خراسان رضوی برگزار شد

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: بزرگترین رویداد قرآنی کشور با حضور ۱۶۱۸ حافظ از خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور در ۷ حوزه استان در حال برگزاری است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی همتی‌فر امروز ۱۴ اردیبهشت‌ماه، در حاشیه برگزاری نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این آزمون بزرگترین رویداد قرآنی کشور و در ۳ مقطع ۱۰، ۲۰ و ۳۰ جزء قرآن کریم جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار شد.

وی افزود: با توجه به استقبال شرکت‌کنندگان در نوزدهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم تعداد حوزه‌های برگزاری آزمون به ۷ حوزه در استان شامل تربت جام، خواف، نیشابور، سبزوار، کاشمر و ۲ حوزه در مشهد ارتقاء یافت.

همتی‌فر بیان کرد: قبول شدگان و دارندگان مدارک تخصصی حفظ می‌توانند از مزایایی همچون اعطای مدرک هم‌تراز کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، مزایای درجات هنری، امتیازات اداری، استخدامی و اعطای کمک هزینه تحصیلی برخوردار شوند.

وی ادامه داد: در این راستا مدارک تخصصی جهت تشویق و حمایت به حافظان قرآن اعطا می‌شود که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور صادر و به حافظان واجد شرایط تعلق می‌گیرد.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این راستا افرادی که اهتمام به حفظ قرآن کنند با حفظ ۱۰ جزء می‌توانند مدرک دیپلم، با حفظ ۲۰ جزء می‌توانند مدرک فوق دیپلم و با حفظ ۳۰ جزء در سطح سه می‌توانند مدرک کارشناسی، حافظان در سطح ۲ کارشناسی ارشد و حافظان در سطح یک مدرک دکتری دریافت کنند.

وی اضافه کرد: به لحاظ ثبت‌نام در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم خراسان رضوی با ۱۶۱۸ شرکت کنند بیشترین آمار و رتبه اول را نسبت به سایر استان‌های کشور دارد و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: از این تعداد شرکت‌کننده در رشته‌های حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و با توجه به اینکه بیشترین شرکت‌کنندگان استان به تعداد ۵۳۳ خانم و ۲۷۶ آقا از مشهد هستند بنابراین دو حوزه آزمون در مشهد در نظر گرفته شد.

وی بیان کرد: آزمون کتبی با کیفیت کنکور برگزار می‌شود و در مرحله شفاهی که باید حسن حفظ، صوت ، لحن، وقف و ابتدا مورد ارزیابی قرار گیرد نظارت داوران از سوی مرکز بر آزمون شفاهی صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • بزرگترین رویداد قرآنی کشور با حضور بیش از ۱۶۰۰ حافظ از خراسان رضوی برگزار شد
  • بزرگترین مرکز توزیع پوشاک حجاب در مشهد تأسیس می‌شود
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • انتصاب رییس جدید هیات کوراش مشهد
  • جام ملتهای فوتسال آسیا؛ تیم ملی ایران در آستانه رسیدن به 300 امتیاز و هزار گل
  • وقایع دانشگاه‌های آمریکا وجهه دموکراسی غرب را نابود کرد
  • آیت‌الله علم‌الهدی: وقایع دانشگاه‌های آمریکا وجهه دموکراسی غرب را نابود کرد
  • افتتاح نخستین کانون بازنشستگان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم