Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان مشهد - علیرضا یوسفیان گفت: برای رفع موانع و مشکلات بر سر راه تجارت ایران و افغانستان، نیاز است تا یک کارگروه تشکیل شود و مسائل میان تاجران و تولیدکنندگان را حل و فصل کند.

او گفت: مسائل و مشکلاتی که میان تاجران افغانستانی و تولیدکنندگان ایرانی وجود دارد، از انعقاد قرارداد‌های یک‌طرفه تا تحویل کالا و امور گمرکی را شامل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، بسیاری از تاجران افغانستانی در ایران با وجود پرداخت بیعانه برای خرید کالا، نه تنها کالای خود را تحویل نگرفته اند؛ بلکه تحت شرایط نوسان ارز، بیعانه را نیز نمی‌توانند پس بگیرند.

جمهوری اسلامی ایران شریک نخست تجاری افغانستان و این کشور، شریک پنجم تجاری ایران است.

تمایل سرمایه‌داران افغانستانی به فعالیت تجاری

معاون اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان شعبه مشهد-هرات گفت: کشور افغانستان در دوران قبل و بعد از تحولات اخیر، ظرفیت خوبی از لحاظ تولید داشته است؛ اما سرمایه‌دار تمایل دارد که در حوزه تجارت نسبت به صنعت بیشتر فعالیت کند.

یوسفیان گفت: علت تمایل بیشتر به فعالیت در حوزه تجارت، جنگ‌های داخلی در افغانستان است؛ به طوریکه مدیریت یک واحد تولیدی در شرایط ناامنی دشوار است.

به گفته او به همین علت است که بازار افغانستان، یک بازار مصرف‌کننده است.

راه‌آهن خواف-هرات محدود است

معاون اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان شعبه مشهد-هرات گفت: ایران در راه‌اندازی قطار خواف-هرات اهتمام ویژه‌ای داشت؛ اما این مسیر ریلی محدود به شهر هرات می‌شود و اگر به دیگر شهر‌های افغانستان نیز برسد، کارایی بیشتری دارد.

او گفت: هزینه حمل‌و‌نقل کالا برای تاجر از طریق ریلی نسبت به زمینی سنگین‌تر است و قیمت کالا را نیز در بازار افزایش می‌دهد.

خط آهن خواف-هرات در سه قطعه به طول ۱۴۴ کیلومتر در آذرماه ۹۹ افتتاح شد که از خواف تا ایستگاه شمتیغ در نقطه صفر مرزی و از آنجا تا ایستگاه روزنک افغانستان ادامه دارد.

جمهوری اسلامی ایران از طریق سه گذرگاه مرزی دوغارون خراسان رضوی، ماهیرود خراسان جنوبی و میلک سیستان‌وبلوچستان به کشور افغانستان راه دارد.

طبق آمار‌های گمرک از ابتدای امسال میزان صادرات ایران به افغانستان، بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

انتهای پیام// ا. چ.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روابط تجاری افغانستان قطار خواف هرات ایران و افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۶۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد

وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در رأس هیئتی با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت وارد سیستان و بلوچستان شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان، امروز (چهارشنبه 12 اردیبهشت) در رأس یک هیئت بزرگ اقتصادی و تجاری وارد استان سیستان و بلوچستان شد.

شرکت در نشست «امکان‌سنجی و تسهیل روند همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور» و رایزنی درباره توسعه روابط تجاری و ترانزیتی بین ایران و افغانستان با محوریت سیستان از اهداف این سفر است.

عزیزی پیش از این نیز در دیدار با مقامات ایران گفته بود پس از حکومت جدید در افغانستان زمینه افزایش دادوستد مساعد شده است و با ظرفیتی که افغانستان و ایران در بخش‌های مختلف دارند، می‌توان میزان تجارت را افزایش داد.

وی همچنین اعلام کرده بود: در شرایط کنونی روند طی مراحل اسناد و صدور مجوز نسبت به گذشته سهل‌تر شده است و سرمایه‌گذاران ایرانی نیز می‌توانند مانند یک افغان در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

امضای تفاهم‌نامه 55ماده‌ای ایران و افغانستان برای همکاری در حوزه کشاورزیسند همکاری‌ حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان امضا شدبرگزاری نشست مشترک فنی حمل‌ونقل جاده‌ای ایران و افغانستان در کابل

انتهای پیام/.+

دیگر خبرها

  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • دستور رئیسی برای طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان وارد ایران شد
  • وزیر صنعت و تجارت طالبان به ایران سفر کرد
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران