Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست‌های کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در روز‌های انتهای سال گذشته معطوف به تامین و تنظیم قیمت کالا‌های اساسی هم برای نوروز و هم برای ماه رمضان بود و تمرکز نظارت بازرسان نیز بر دو موضوع مزبور قرار داشته است، لذا برنامه ریزی آنان برای این ایام ویژه تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت.

شکر صنف تأمین شد/ تداوم فعالیت مراکز هفت گانه عرضه کالا‌های اساسی

تا پیش از نوروز صنف قنادان مشهد در تامین شکر با مشکلاتی مواجه بودند، زیرا سهمیه شکر طرح تنظیم بازار برای صنوف به موقع تأمین نشده و این موضوع قیمت شکر را تا حدی افزایش داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از سوی دیگر در روز‌های ابتدایی نوروز دغدغه‌هایی در خصوص تأمین روغن مورد نیاز صنوف وجود داشت که مسئولان دلیل آن را تعطیلات نوروزی کارخانه‌های روغن کشی عنوان کردند.

در روز‌های ابتدایی نوروز تأمین و توزیع گوشت مرغ و تخم مرغ نیز در بازار مشهد کم شد و این موضوع باعث افزایش قیمت آن گردید تا اینکه مسوولان نظارتی وارد میدان شدند و از چند روز قبل وضعیت توزیع و قیمت این اقلام پروئینی در بازار به حالت عادی بازگشته است.

اختصاص ۶ هزا تنی شکر طرح تنظیم بازار به اصناف

رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: یک سهمیه ۶ هزار تنی از شکر طرح تنظیم بازار به بخش صنف اختصاص یافت که از این محل شکر مورد نیاز صنف قنادان تأمین شده و در حال جذب است.

به گفته محمود بنانژاد قیمت شکر در روز‌های انتهای سال گذشته افزایش یافت، اما با تخصیص سهمیه شکر، قیمت آن کنترل شده و هم اکنون شکر برای مصرف خانوار در همه فروشگاه‌های مشهد و در مراکز عرضه مستقیم کالا وجود دارد و بعضا با قیمتی کمتر از هر کیلوگرم ۱۴۰ هزار ریال به فروش می‌رسد.

او گفت: در روز‌های ابتدایی نوروز کارخانجات روغن کشی تعطیل بودند که امید است با فعالیت مجدد آن‌ها در روز‌های کنونی کمبود روغن در بازار برطرف شود.

به گفته رئیس اتاق اصناف مشهد، وضعیت برنج در بازار مشهد مطلوب است و  سه نوع برنج تایلندی، هندی و پاکستانی در بازار این شهر به قیمت مناسب عرضه می‌شود و مشکلی در تأمین و کنترل قیمت این کالای اساسی وجود ندارد.

بنانژاد گفت: در ابتدای نوروز با توجه به تعطیلی کشتارگاه‌ها وضعیت تأمین گوشت مرغ و به تبع آن تخم مرغ تغییر پیدا کرد، اما با توزیع گوشت گرم مرغ و تخم مرغ به قیمت مصوب، وضعیت بازار این اقلام پروتئینی نیز مناسب شده و کمبودی در این زمینه وجود ندارد که امیدواریم با تداوم این وضعیت قیمت آن‌ها در بازار رو به کاهش بگذارد.

او گفت: سهمیه آرد نانوایی‌ها نسبت به سرانه از سال گذشته افزایش یافته و تاکنون کاهشی در این زمینه ایجاد نشده است لذا در رمضان امسال مشکلی در تأمین آرد نخواهند داشت، اما به محض بروز کوچکترین مشکلی در تامین آرد آنها، کارگروه گندم، آرد و نان استان، آرد لازم را در اختیار این صنف خواهد گذاشت.

 به منظور عرضه کالا‌های مورد نیاز مردم در نوروز با قیمت مناسب، از یک هفته قبل از نوروز هفت نمایشگاه عرضه مستقیم کالای نوروزی در هفت نقطه از شهر مشهد با همکاری شهرداری و اصناف برپا شد.

به گفته رئیس اتاق اصناف مشهد  فعالیت مراکز عرضه مستقیم کالا  تا پایان ماه رمضان ادامه دارد و عرضه برخی از اقلام کالایی در غرفه‌های این نمایشگاه با هدف تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم در رمضان متوقف شده و کالا‌های مورد نیاز رمضان به ویژه حبوبات و اقلام پروتئینی در آن‌ها عرضه خواهد شد.

تداوم نظارت‌ها بر بازار تا پایان رمضان

مسئولان نظارتی خراسان رضوی حدود یک ماه قبل از رسیدن نوروز نیرو‌های بازرسی و نظارتی خود را در قالب تیم‌های بازرسی سازماندهی کرده بودند و در طول شبانه روز بر وضعیت بازار نظارت داشتند.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: طرح ویژه نظارت نوروزی با  نام طرح نظارتی "ضیافت" در ماه مبارک رمضان هم اجرا خواهد شد و نظارت بر قیمت‌ها و تامین کالا با همان شدت نوروز تداوم خواهد یافت.

امیر دلداری گفت: ۴۰ تیم بازرسی اصناف برنامه‌های نظارتی خود را در نوروز با همکاری سایر دستگاه‌های نظارتی مانند تعزیرات و مرکز بهداشت اجرا کردند و روزانه ۲۵ تا ۳۰ مورد بازرسی از عرضه کالا و خدمات در بازار انجام گرفت.

او گفت: از ۲۸ اسفند پارسال  تا هشتم فروردین امسال سه هزار و ۱۰۰ مورد بازرسی توسط گروه بازرسان اصناف مشهد انجام گرفته، ۲۹۴ فرم تخلف به ارزش چهار میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال تنظیم و به تعزیرات ارسال شده است، همچنین هزار و ۲۰۰ مورد بازرسی از صنوف به منظور کنترل رعایت موارد بهداشتی مربوط به کرونا انجام گرفته که منجر به تنظیم ۱۱۱ فرم تخلف به ارزش ۵۵۵ میلیون ریال شده است.


مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: در این مدت ۱۰ واحد صنفی به دلیل تخلفات خود در مشهد پلمب شدند که از این تعداد ۶ واحد نانوایی، چهار واحد عرضه کننده گوشت قرمز و مرغ و تخم مرغ بود، ۹ صاحب واحد صنفی نیز به دلیل تخلفات محکوم به نصب پرده تخلف بر سردر مغازه خود شدند که از این تعداد پنج واحد عرضه کننده مواد غذایی و چهار واحد عرضه کننده گوشت مرغ و تخم مرغ بودند.

به گفته دلداری برای کالا‌های پرمصرف ماه رمضان تاکنون نسبت به قیمت گذاری زولبیا و بامیه برای صنف قنادان اقدام شده است که با توجه به تامین مناسب شکر مصرفی آنها، انتظار می‌رود این اقلام را با قیمت مناسبی در رمضان عرضه کنند.

او گفت: افزون بر هفت نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در مشهد، هزار و ۲۰۰ واحد صنفی منتخب از کاسبان امین در شهر مسئولیت عرضه کالا‌های اساسی به قیمت مناسب را در ماه رمضان برعهده گرفته اند.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: بازرسان اصناف در ایام رمضان از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر به صورت مستقیم بر بازار نظارت خواهند داشت و پس از این ساعات، بسته به ساعت تعیین شده برای اصنافی مانند رستوران داران و فروشگاه‌های دیگر، بازرسان به صورت نوبتی حضور یافته و گشت‌های مشترک خود را با سایر مسئولان نظارتی اجرا می‌کنند.

مرحله جدیدی از اجرای طرح شفاف سازی قیمت‌ها در رمضان

اجرای طرح "شفاف سازی قیمت‌ها و درج قیمت بر روی کالا از مبدا تولید" توسط دولت از زمستان سال گذشته آغاز شد و قرار است از نیمه رمضان وارد مرحله جدیدی شود به طوری که علاوه بر قیمت تولید، قیمت برای مصرف کننده نیز روی کالا‌ها درج شود.

مسئول اجرای طرح شفاف سازی قیمت‌ها در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی  گفت: این طرح گامی در مسیر شفاف سازی قیمت کالا در فاصله بین تولید تا مصرف است که براساس مصوبات هیات عالی نظارت، قیمت گذاری برای بخش تولید در نظر گرفته شده بود تا این ابهام را برای مردم نسبت به قیمت قانونی کالا از بین ببرد.

بیشتر بخوانید

افزایش قیمت شیرینی در آستانه نوروز


علی باخرد گفت: اجرای این طرح در خراسان رضوی از دو ماه قبل آغاز شده و تاکنون چهار مرحله از آن اجرایی شده است و واحد‌های تولید کننده کالا به تناسب ضرورت مصرف مردم، ملزم به درج قیمت بر روی تولیدات خود شدند تا قیمت تمام شده تولید، سود عرضه کننده و مالیات بر ارزش افزوده که قیمت نهایی آن کالا را تعیین می‌کنند برای مصرف کننده مشخص شود.

او گفت: هدف اصلی از اجرای این طرح، کم کردن فاصله بین تولید تا مصرف یا به عبارتی اضافه کردن درصد قانونی هزینه‌های پخش تا خرده فروشی است، تاکنون ۶۵۰ واحد تولیدی خراسان رضوی ملزم به درج قیمت از مبدا تولید کالا شده اند که تا پایان این مرحله و ابتدای تیرماه ۱۰ هزار قلم کالا در خراسان رضوی مشمول درج قیمت از مبدا تولید خواهند شد.

مسئول اجرای طرح شفاف سازی قیمت‌ها در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: طرح مزبور از ابتدای اردیبهشت ماه که مصادف با نیمه رمضان است، به مرور وارد مرحله درج قیمت کالا برای مصرف کننده نیز خواهد شد و قیمت تولید کالا و قیمت برای مصرف کننده کالا به صورت همزمان بر روی آن درج خواهد شد.

باخرد گفت:الزامات قانونی از جمله قانون تعزیرات حکومتی و قانون حمایت از مصرف کنندگان و قانون نظام صنفی برای خرده فروشان، آنان را ملزم به درج قیمت بر روی کالا کرده است، شیوه نامه‌های لازم به تشکل‌های مربوطه صنفی و تولیدی نیز ابلاغ شده و اگر واحدی از این قوانین سرپیچی کند، به تعزیرات معرفی خواهد شد.

او گفت: اجرای این طرح مشکلات و سختی‌هایی به همراه دارد، اما واحد‌های تولیدی و عرضه کننده کالا ملزم به رعایت مواردی هستند که امیدواریم با رعایت آن‌ها و درج قیمت تولید و مصرف بر روی کالاها، نرخ آن‌ها در بازار رو به کاهش بگذارد.

وضعیت مساعد موجودی کالا‌های اساسی

براساس آنچه مسئولان می‌گویند نگرانی در تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز خراسان رضوی وجود ندارد و با پیش بینی‌های انجام گرفته، تلاش می‌شود این کالا‌ها با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: در راستای برنامه ریزی انجام شده برای ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، اقداماتی به منظور تنظیم بازار در استان در دست انجام است.

مرتضی اشرفی گفت: برگزاری مستمر نشست‌های کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی و کمیته‌های ذیل آن با محوریت تامین و توزیع اقلام اساسی، تشکیل کمیته ویژه تامین و نظارت بر کالا با مسوولیت فرمانداری هر شهرستان از جمله این اقدامات است.

او گفت: با توجه به استقبال مناسب مردم از نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا (مراکز هفتگانه مشهد) مقرر است این مراکز تا پایان ماه مبارک رمضان با رویکرد تامین و توزیع اقلام مورد نیاز ماه رمضان فعالیت خود را ادامه دهند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: همچنین با هدف تامین نیاز زائران ۱۰ مرکز عرضه کالای ایجاد شده توسط شهرداری مشهد در اطراف حرم مطهر رضوی تا اطلاع ثانوی عرضه اقلام مورد نیاز مردم را ادامه خواهند داد.

به گفته اشرفی، وضعیت تامین کالا‌های اساسی مورد نیاز رمضان در خراسان رضوی مطلوب است و  با توجه به اختصاص سهمیه مناسب کالایی به استان شامل هزار تن برنج و سه هزار تن شکر خانوار، نیاز نهاد‌های حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و خیریه‌ها نیز از این اقلام تامین می‌شود.

او گفت: تامین شکر مورد نیاز صنوفی مانند قنادان، نبات و آب نبات ریزان به میزان ۶ هزار تن از محل سهمیه ویژه خراسان رضوی انجام گرفته است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تنظیم بازار ماه رمضان شفاف سازی قیمت ها عرضه مستقیم کالا برای مصرف کننده بازرسی و نظارت خراسان رضوی کالا های اساسی مرغ و تخم مرغ تنظیم بازار تامین کالا عرضه کننده قیمت مناسب عرضه کالا مورد نیاز اجرای طرح سال گذشته ماه رمضان روی کالا درج قیمت خواهد شد تا پایان کالا ها او گفت بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۸۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود؛ این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد .

فرشته حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه فردا، ۱۳ اردیبهشت نخستین رویداد ملی فبین‌فود با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مشهد برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد ارتقای سطح فناوری در حوزه صنایع غذایی کشور است. با توجه به اینکه رویکرد جهاد دانشگاهی توسعه پژوهش‌های فناوری‌محور کاربردی است و با هدف کمک کردن به حل مسائل کلان کشور گام برمی‌دارد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی کار در حوزه امنیت غذایی را به عنوان هدف خود قرار داده و در طی سال‌های اخیر تمامی فعالیت‌های پژوهشی خود را با هدف کمک به امنیت غذایی کشور هم‌راستا کرده است.

وی اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی پژوهش‌های زیادی انجام شده که بسیاری از آن‌ها به مرحله کاربرد نرسیده‌ که این ناشی از عدم ریسک‌پذیری صنعت غذا در حوزه نوآوری است، این صنعت به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و عدم اتکا به دانش داخلی حاضر به انجام ریسک نیست و همان رویه قابل پیش‌بینی را ادامه می‌دهد. برای ارزان و آسان کردن هزینه‌های نوآوری ضروری است تا حاکمیت در این حوزه ورود پیدا کرده تا هزینه ریسک برای بخش خصوصی کاهش یابد.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود. این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد و دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها دانش فنی خوبی را تولید می‌کنند، اما متاسفانه این دانش فنی به صنعت راه نمی‌یابد. به منظور حل این مشکل، زیرساخت‌های حمایتی توسط دولت ارائه شده و یکی از این زیرساخت‌ها که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری به وجود آمده، توسعه و ایجاد آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) است که می‌تواند تاثیر بالایی در بهبود و ارتقای صنعت غذایی کشور داشته باشد.

حسینی افزود: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان مرکزی علمی که بیش از ۳۰ سال سابقه در حوزه صنعت غذا دارد، در این زمینه وارد شده و حلقه‌ای از بازیگران این طرح را تشکیل می‌دهد. در این خصوص زیرساخت‌های مطلوبی در پژوهشکده وجود دارد که به عنوان فب‌لب تخصصی با پژوهشگران به اشتراک گذاشته می‌شود. یکی از دلایلی که جهاددانشگاهی برای اجرای این طرح انتخاب شده، این است که این نهاد در سطح کشور شبکه عظیم و گسترده‌ای دارد و در سابقه کارهای شبکه‌ای خود نتایج خوبی را ارائه داده است.

وی تاکید کرد: من به عنوان یک پژوهشگر معتقد هستم که انجام چنین کار جدیدی نباید به صنعت و پژوهشگر صدمه‌ای وارد کند، بلکه باید نهادی در این امر واسطه شود و حمایت خود را در جهت تسهیل‌گری برای هر دو طرف پژوهشگر و صنعت به ارمغان بیاورد. بنابراین جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که زیرساخت‌های مناسب، نیروی انسانی ماهر و... دارد و از چالش‌های صنعت نیز آگاه است، در این طرح وارد شده و حمایت خود را آغار کرده است، خصوصا که صنعت توان مالی و انسانی مناسبی را ندارد و به تنهایی نمی‌تواند در این حوزه وارد شود.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه کار گروهی از دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت است، گفت: یکی از ضعف‌های ما کار گروهی است و باید توجه کنیم که اگر تمامی بخش‌های دخیل در حل یک مسئله دست به دست هم بدهند، نتیجه کار بسیار مطلوب و خوب ارائه می‌شود و فرهنگ کار گروهی در میان جامعه رواج پیدا می‌کند. حضرت علی(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند: «دست خدا با جمعیّت است». بنابراین رویداد فبین‌فود از این جهت کاری فرهنگی هم محسوب می‌شود و در راستای ترویج فرهنگ کار گروهی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • کمبودی در عرضه چای نداریم