Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، سجاد محمد خان روز یکشنبه پس از برگزاری آئین گرامیداشت سالروز استقلال و تشکیل کشور پاکستان در محل کنسولگری این کشور در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: درحال حاضر ۵۰ درصد از توپ های فوتبال دنیا در منطقه سیالکوت پاکستان تولید می‌شود به عنوان مثال ایران می‌تواند نخ، پارچه، چرم و روغن و دیگر اقلام مصرفی برای تولید این محصول را به پاکستان صادر کند و در عوض ایران توپ فوتبال تولیدی را از سیالکوت به شکل تهاتر خریداری کند با این شکل از مبادله کالا، دیگر مشکل پرداخت‌های مالی و بانکی بین تجار ۲ کشور برطرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: تولید لباس با کیفیت در ایالات پاکستان انجام می‌شود و ایران می‌تواند برای واردات این محصولات، مواد اولیه و یا محصولات تولیدی خود را بصورت تبادل کالا به پاکستان صادر کند، در حوزه واردات سنگ های قیمتی مانند زمرد و یاقوت از پاکستان به ایران نیز می‌توان به این شیوه رجوع کرد.

سرکنسول پاکستان در مشهد گفت: روابط دو کشور در همه حوزه‌های تجاری و فرهنگی وجود دارد و در حال گسترش است اما این روابط در حد انتظار بین دو دولت و ملت توسعه نیافته است.

محمد خان افزود: هفت ماه قبل اتاق بازرگانی لاهور هیاتی بازرگانی را به مشهد فرستاده بود و مذاکراتی با اتاق بازرگانی خراسان رضوی، مسئولان شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی انجام دادند اما در حال حاضر تمرکز روابط اقتصادی بین دو اتاق بازرگانی کویته و زاهدان است و توسعه روابط با ایجاد بازارچه‌های مرزی در بخش تبادلات تجاری مرزی رونق گرفته است.

محمد خان افزود: برای رفع مسائل تجاری باید تجار دو کشور ابتدا یکدیگر را بپذیرند تا اعتماد بین هم ایجاد شود و از طرفی مشکلات حقوقی و قانونی در روابط اقتصادی بین دو کشور برطرف شود، اینگونه تجار ۲ کشور همسایه می توانند به راحتی میلیون ها دلار پول در دو کشور سرمایه گذاری کنند.

وی خاطر نشان کرد: محصولات ایرانی کیفیت زیادی دارند اما لازم است تولیدکنندگان و مسئولان ایرانی برای تبلیغ و معرفی محصولات ایرانی در پاکستان تلاش جدی را آغاز کنند.

این دیپلمات ارشد پاکستانی در ایران در بخش دیگری از سخنانش با ابراز بی اطلاعی از تعداد زائران پاکستانی ورودی به ایران گفت: در مرز میرجاوه دولت ایران اقامتگاهی با ظرفیت پذیرش همزمان سه هزار زائر ساخته است که این اقدام کمک زیادی به انجام سفرهای زائران امام رضا(ع) به مشهد کرده است.

نامگذاری خیابان ها در پاکستان از فردوسی تا شریعتی   

سرکنسول پاکستان در مشهد گفت: پاکستان در ۱۴ اوت ۱۹۴۷ از شبه قاره هند تحت تسلط بریتانیا استقلال پیدا کرد، در آن زمان هندوها اکثریت جامعه هند را تشکیل می‌دادند و امتیازات ویژه توسط انگلستان به این جامعه اعطا شده بود لذا مسلمانان برای بقاء خود، جمهوری اسلامی پاکستان را به رهبری قائد اعظم، محمد علی جناح تشکیل دادند.

محمد خان تاکید کرد: ایران و پاکستان هر دو جمهوری اسلامی هستند و ساختار سیاسی هر دو تحت تاثیر اصول اسلامی شکل گرفته و این ساختار از اشتراکات مهم ۲ کشور همسایه محسوب می شود.

وی به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: تا ۲۰ سال پیش زبان فارسی جایگاه بسیار ویژه در جامعه و ادبیات پاکستان داشت، به عنوان مثال بلد بودن زبان فارسی یکی از امتیازات ویژه جویندگان کار محسوب می شد و از طرف دیگر هنوز از نام مشاهیری مانند فردوسی، خیام، غزالی و حتی شریعتی برای نامگذاری خیابان ها و میادین و بلوارها در شهرهای پاکستان استفاده می شود.

این مقام کنسولی خاطر نشان کرد: سرود ملی پاکستان فارسی است و فقط در آن از یک کلمه به زبان اردو استفاده شده است، همچنین برای شاعران معروف پاکستان مهم است که زبان فارسی را بلد بوده و به این زبان شعر بگویند.

محمد خان اضافه کرد: بسیاری از شعرا و نامداران معاصر پاکستانی خویشاوندان ایرانی داشته و یا در ایران زندگی کرده اند چنانچه همسر ذوالفقار علی بوتو، نخست وزیر اسبق پاکستان اهل اصفهان بوده است.

برچسب‌ها مشهد پاکستان تجارت بریتانیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد پاکستان تجارت مشهد پاکستان تجارت بریتانیا محمد خان دو کشور بین دو ۲ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۹۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی ۳۰ میلیارد دلاری تجارت بین ایران و امارات، از آماده‌سازی ۲۲ سند همکاری بین دو کشور در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و امارات برای امضا شدن خبر داد.

به گزارش ایسنا، اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و امارات متحده عربی به ریاست مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور و بن الطوق الماری وزیر اقتصاد و رئیس طرف اماراتی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در ابوظبی برگزار شد.

آخرین اجلاس این کمیسیون در فروردین ۱۳۹۳ برگزار شده است. این نشست پس از گذشت ۱۰ سال؛ به منظور توسعه همکاری‌های دو کشور در همه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه گذاری و حمل و نقلی (هوایی، دریایی، جاده‌ای و ترکیبی) برگزار شد.

به گزارش وزارت راه و شهرسازی، توسعه مناسبات دو کشور در حوزه کریدورهای ترانزیتی بین المللی بویژه کریدور شمال- جنوب به منظور ترانزیت کالاهای اماراتی به سمت کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و روسیه و نیز اروپا از قلمرو جمهوری اسلامی ایران در دستور کار این نشست قرار داشت.

پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار

مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات- در حاشیه نشست این کمیسیون که صبح امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه در ابوظبی برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: بعد از حدود ۱۰ سال نشست کمیسیون مشترک همکاری بین دو کشور برگزار شد و در ابتدای آن ۲ سند در جهت رسمیت بخشی به خود کمیسیون به امضا رسید.

وی با بیان این که در مجموع ۲۲ سند از گذشته و در پی نشست‌های مقدماتی آماده شده که بین دو کشور به امضا برسد، گفت: در این نشست در بخش‌های مختلف گردشگری، تسهیل تردد تجاری، نقش هر کشور در کریدور شمال - جنوب، توسعه فعالیت‌های بندری، افزایش تعداد پروازها بحث و گفت و گو شد.

بذرپاش ادامه داد: توسعه فعالیت‌های بندری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اماراتی در بنادر ایران یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست بود. موضوع دیگر تسهیل فرآیندهای بانکی بود که یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تجارت و خواسته تجار ایرانی از امارات است که تبادلات مالی بانکی تسهیل شود و قول‌های خوبی در این زمینه داده شد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به این که در سال گذشته تجارت بین دو کشور ۲۷ میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ما کشور امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم‌سازی زیرساخت‌های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

وی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین دو کشور موضوع گردشگری است و هر دو کشور زیرساخت‌های مطلوبی را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده‌اند.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت دو طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین دو کشور بود.

بذرپاش ادامه داد: مجموعاً با همه فشارهایی که کشور آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهد، مانعی برای توسعه همکاری‌ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت‌های دو کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خصوص توسعه بخش ترانزیت بین دو کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه ایران راه که در کشور این روزها در دستور دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی افزود: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه صورت گرفت و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین در خاتمه در خصوص پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: ۲۷ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در ۲ کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار افزایش می یابد
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت